Каква е разликата между фотоалбум и фотокнига?

Фотокнигата може да се възприеме като новото наименование на фотоалбума. За разлика от старото интерпретиране на понятието фотоалбум, при което хората са разбирали или онлайн фотоалбум – място, където да качват и съхраняват снимките си или албум, в който могат ръчно да подреждат снимките си в специални джобове, то днес фотокнига означава пълноцветно печатно издание с Вашите снимки. Фотокнигите не се различават по нищо от книгите, предлагани в книжарниците. Те са просто по-красивият, елегантен и сигурен начин да съхранявате снимките си и да им се радвате от сърце!

Каква е разликата между фотокнига Елеганс и фотокнига Класик?

При фотокнигите Елеганс страниците са твърди и се отварят до самия край. По този начин, при пълен разтвор се получава една цяла снимка. При фотокнигите Класик страниците са меки, разгръщат се като страници на обикновена книга и са термозалепени към корицата. Повече информация можете да намерите тук.

Какви формати фотокниги има?

Фотокнигите, предлагани на сайта, са със следните формати:
Класик - 205/290 и 290/205
Елеганс - 205/290 и 205/140
За повече информация погледнете тук.

Каква е разликата между кожа и книговезко платно?

Кожата имитира естествената кожа, а книговезкото платно прилича на луксозна и качествена твърда, структурирана хартия.

Как изглеждат в действителност цветовете на кориците от кожа и книговезко платно?

Цветовете, които виждате в сайта, може да изглеждат различно в зависимост от настройките на монитора Ви. Цветовете на кориците от кожа и книговезко платно отговарят на следните цветове по скалата на Pantone:

- книговезко платно:  оранжево – 1575С; жълто – 123С; зелено-син – 325С; бяло - перлен сатен

- кожа: кафява – 491С; бяла (капучино) - 407C

Колко снимки могат да се поместят в една фотокнига?

Това зависи от типa фотокнига (Елеганс или Класик), броя на страниците, темата и формата, които сте използвали за създаването и. По принцип на една страница може да има от 1 до 10 снимки, а на един разтвор до 20 снимки. Ако разполагате с 12 разтвора и поставите по една снимка на разтвор, тогава ще имате 12 снимки, но ако поставите по 20 снимки на разтвор ще имате 240 снимки. Добре изглеждат фотокниги, които имат по около 6-7 снимки на разтвор и около 3-4 снимки на страница, т.е фотокнига тип Елеганс с 12 разтвора ще има около 80 снимки.

Може ли снимките да се подредят автоматично по страниците на фотокнигата?

Да, разбира се. Сайтът на Funbook е проектиран така, че да е максимално удобен за работа. Снимките се подреждат автоматично по имената им. За целта използвайте бутона AUTOFILL. Ако желаете, след това може да пренаредите страниците или да замените дадена снимка с друга.

Какви формати трябва да бъдат снимките, които качвам?

Снимките, които качвате на сайта, трябва да са във JPG формат и RGB цветово пространство.

С колко място за качване на снимки разполагам?

Първоначално  всеки клиент получава по 3GB дисково пространство (това са около 1 000 снимки при обем 3MB едната). След поръчката на първите 5 фотокниги, мястото за качване на снимки става неограничено.

Какво се случва с вече поръчана фотокнига, ако изтрия снимките, които съм подредил в нея? 

Ако изтриете снимките, които сте подредили във фотокнига, в отдел "Поръчани" ще виждате празна фотокнига. Ако някой ден поискате да поръчате отново същата книга, ще трябва повторно да качвате снимките и да я редите. Поради тази причина ви съветваме да не триете вече качени снимки, които сте използвали във фотокнига.

Мога ли да си сваля снимки, които вече съм качил на сайта на Funbook?

Качването на снимки във funbook.eu е с единствена цел да се изработят продуктите, предлагани на сайта. Няма възможност за сваляне на вече качените снимки.

Мога ли да получа фотокнига с различен дизайн от предлаганите на сайта теми?

От секцията Download можете да свалите готови схеми на страниците за желаната от Вас фотокнига. След като ги изработите, трябва да ги запишете в JPG формат и да ги качите в сайта като готови снимки. Използвайки темата от категория "За фотографи", изберете шаблон с една единствена снимка на цялата страница/разтвор, поставете снимките и ще получите желаната от Вас фотокнига, носеща отпечатъка на Вашето творчество.

Колко време се съхраняват на сайта готовите проекти и снимки?

Ако не нарушавате условията на сайта и поръчвате по един продукт на всеки 12 месеца, Вашите проекти и снимки няма да бъдат изтрити, освен ако не ги изтриете сами. При липса на активност в рамките на 12 месеца, акаунтът на потребителя се закрива, а с това се изтриват и всички негови снимки и проекти. Разбира се, преди това ще Ви бъде изпратен предупредителен email.

Мога ли да платя в брой при получаване на продукта?

Поради уникалността на продуктите и тяхната стойност, всички продукти, предлагани на сайта, се заплащат предварително. Изключение се прави за продукти до 100 лева, които можете да поръчате с наложен платеж.

Мога ли да поръчам продукт от сайта и да го изпратя като подарък?

Да, можете да изработите Вашата уникална фотокнига и в полето “Адрес за доставка” да посочите адреса, на който желаете да бъде изпратена.

Мога ли да получа пари за неизползван ваучер?

Не. Пари по ваучери не се изплащат.

Заплаща ли се акаунта за Funbook?

Не. Акаунтите за Funbook не се заплащат. Те са абсолютно безплатни. Заплащат се единствено поръчаните от Вас продукти.

Как мога да изтрия акаунта си?

Начините са два. Първият е по Ваше желание, като натиснете бутона “Изтрий”, а вторият е следствие на Вашата пасивност. Ако в рамките на 12 месеца не сте поръчали нито един продукт от сайта на Funbook, акаунтът Ви ще бъде изтрит автоматично.

Забравил съм си паролата. Какво да направя?

Натиснете бутона “Забравена парола” от прозореца "Вход" и до няколко минути ще изпратим на email-а Ви нова парола. Трябва да сте сигурни, че посоченият при регистрацията Ви email е все още действащ.

Как мога да си сменя паролата?

За да промените паролата си е необходимо да влезете в профила си и да въведете новата парола, след което задължително трябва да натиснете бутона "Запис".

Трябва ли да инсталирам специална програма на компютъра си, за да ползвам сайта www.funbook.eu?

Единственото, което трябва да имате инсталирано на компютъра си, е FLASH плеър 9.0 или по-нова версия.

Има ли значение с каква операционна система работя?

Няма значение каква операционна система ползвате. Funbook работи еднакво добре и на PC и на MAC.

Има ли ръководство за работа с редактора на фотокниги?

Да, има. Можете да го разгледате по два начина - като PDF и като филмчета с уроци. За да го свалите, кликнете тук, а за да го гледате - кликнете тук.

Какво означава удивителният знак в левия край на снимката?

Този символ показва, че снимката, която сте заредили, има проблем с качеството. Това е предупреждение, че резултатът, който ще се получи при отпечатването на Вашата фотокнига, не е гарантиран.

Могат ли да се комбинират промоционални кодове за отстъпка?

Не, не могат! Всеки код за отстъпка е валиден самостоятелно, само за една поръчка! Промоционални кодове не се комбинират!

Има ли някакви изисквания към потребителите на Funbook?

Изискванията към потребителите са посочени в Общите условия на сайта. Общите условия можете да прочетете тук.

Партньори:

Illusion Atia print All Decors iPrint NEOPrint